Kinek hatására és hány évesen kezdtél el deszkázni?

Egészen pontosan 11 évesen kezdtem el deszkázni, tehát mondhatni, hogy abszolút fiatal voltam, még kisebb srác. Általános iskolában kezdett el foglalkoztatni a deszkával való kapcsolat, mégpedig egy osztálytársam hatására, akivel azóta már nem tartom a kapcsolatot.

 Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

Megnyertem a tavalyi OSG-t, úgy gondolom, hogy magamhoz képest ez jó eredmény. Külföldi eredmények közül a Mystic Cupot tartom fontosnak, ahol 24. lettem 2008-ban. Most októberben pedig Virágosi Simon csapattársammal mentünk el a Volcom Wild in the Parks osztrák versenysorozatra, ami arról szólt, hogyha az első ötbe bejutottál, akkor lehetett továbbmenni egy európai döntőre Dániába.

Melyik trükködért küzdöttél a legtöbbet?

Mindegyik trükkért sokat küzdünk, de például a Backside 360 Ollie, ami mostanra már elég jól megy. Illetve a félcsőben a kiállós trükkök, ezeket jól be kell magolnia az embernek, hogy jól menjenek.

Melyik nagy deszkás bőrében bújnál szívesen egy trükk erejéig?

Karkossiák Zsolti, 360 Flip

Megelőzted a következő kérdésem, miszerint skate vagy park, de azért arra válaszolj, hogy neked miért inkább park?

Kezdettől fogva parkban kezdtem el deszkázni, természetesen azért járok streetre is, de főként  a park a meghatározó. Az íveket szeretem, s ezért közelebb áll hozzám a skatepark.

Hol voltál utoljára versenyen, milyen eredménnyel szerepeltél?

A Mofo által szervezett Etnies Hungarian Open-en, amit meg is nyertem. Ez egy hat állomásos versenysorozat volt a Lab Skateparkban. Itt nem a trükkök nehézségi fokán volt a hangsúly, sokkal inkább a folyamatosságon és a rutinos versenyzésen. Mind a haton részt vettem, és én lettem az első.

 Kikre néztél fel kissrác korodban a hazai gördeszkások közül?

Nagyon sokan vannak, az összes régi öreget eléggé tisztelem.,Kernács Ákos Bulcsú „Töky” nagyon sokat mutatott nem csak a deszkázás terén, hanem az életben is, tanítói jelleggel. Sarkadi Nagy Balázs, Giczi David meg az összes deszkás akik 1990 és 2003-ig az élvonalban voltak. A mai napig felnézek rájuk, és megdöbbent, hogy milyen rutinra tettek szert, hogy még mindig család, meló, gyerekek mellet, ha egyszer kijönnek gurulni, akkor is oda tudnak eléggé pirítani.

Kronika Vm - Sarkany Kristof RawLab from kronikavideomag on Vimeo.

Mit mondanál egy fiatal srácnak, mi a legfontosabb ebben a sportban?

Szerintem pont azért nagyon jó a mostani generáció, mert pontosan úgy nyomják, ahogy kell. Nagyon sokat kell gyakorolni, lelkesen kell csinálni és menni kell mindennap.

Volt nagyobb sérülésed a deszkás pályafutásod során?

Pozitívan gondolok az esésekre, mert eddig nem volt nagyon brutális esésem (szalagszakadás, kulcscsonttörés stb.) Inkább azt mondanám 10 év deszkázással a hátam mögött, hogy a szervezetet, a szalagokat terheli meg a sport.

Érzed előre a trükk közben, hogy esés lesz a vége?

Amikor elugrom, már lehet érezni, hogy nem úgy pörög egy flip vagy nem jól pattint az ember. Ilyenkor próbálok korrigálni, csak erre nem mindig van lehetőség és ekkor jön az esés, amit azért igyekszem elkerülni.

 Van olyan sport, amit szívesen űznél profi szinten a deszkázáson kívül?

A snowboardot ugyanolyan szívesen űzném profi szinten, mint a deszkázást, csak annak sokkal nagyobb vonzata van mind anyagilag, mind időben. Évente azért csúszom pár hetet, de ez nem elég ahhoz, hogy komolyabban űzhessem.

Milyen szerepet tölt be az életedben a gördeszkázás?

Kikapcsolódás! Valójában nyugodtabb körülmények között szeretek deszkázni, főként skateparkokban, ahol teljesen tudok azonosulni a sporttal.

Mivel töltöd az időd a deszkázáson túl?

Rendszerint dolgozni is kell, az V. kerületben dolgozom, ingatlanközvetítéssel foglalkozom

Milyen zenéket szeretsz?

Zeneileg, egyáltalán nem vagyok mindenevő. Elektronikus zenét hallgatok, abból is a Deep house, minimal techno, inkább a lightosabb vonalat kedvelem. Régebben Drum& Bass rajongó voltam, bár még most is nagyon a hatása alatt vagyok.

Meddig tervezed a deszkázást?

Ameddig járni, mozogni tudok. Azonban úgy gondolom, hogy 30 éves kor felett már szűkülnek a lehetőségek és nem tud már úgy mozogni az ember, mint huszonéves korában. Félek is , hogy majd amikor öregebb leszek, hogy alakul a deszkázás, de egyszer minden elmúlik.

Mi a terved a jövőre nézve?

Minél több versenyen elindulni, azokon jó helyezést elérni. Nekem elsősorban a versenyek a legfontosabbak a deszkázás terén. Általában azokra készülök, sokat gyakorlok rájuk.